Aguantadora

Yerba Mate Aguantadora Tradicional to produkt od spółdzielni rolniczej Monte Carlo produkującej yerba mate od 1930 roku, która nie mogła zawieść jakością wypuszczając ten klasyczny produkt z patyczkami. Lata pracy nad poprawą jakości pomogły stworzyć bardzo dobrą yerba mate, sezonowaną aż 18 miesięcy.

SKU: aguantadora Kategorie: , , Tag:

Opis

Produkty Aguantadora po wstępnym przepuszczeniu liści przez ogień (tuż po zbiorach, aby nie fermentowały) są suszone wyłącznie gorącym powietrzem przez ok. 6 do 8 godzin, dzięki czemu produkt jest wolny od dymu (sin humo). Aguantadora elaborada 500g to bardzo ciekawy argentyński smak. Wszystko za sprawą procesu obróbki, który izoluje liście od dymu w czasie suszenia i bardzo długiego leżakowania (aż 18 miesięcy). Dzięki temu otrzymujemy smaczny produkt, przyjemny dla podniebienia, ze stonowaną yerbową goryczką. Aguantadora Tradicional to Yerba, której podczas argentyńskich targów żywności Caminos y Sabores odbywających się w 2016 r. w Buenos Aires przyznano specjalne odznaczenie za najsmaczniejszą yerba mate.

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych
Weight

250g, 500g, 1000g